De Toy Poedel

 

De Toy Poedel is een wendbaar, atletisch en sierlijk ras. Ze worden beschouwd als een van de meest intuïtieve, attente en intelligentste rassen en zijn levendig en speels. Ze hebben een enorm gevoel voor humor en een echte liefde voor het leven. Het is een ras van onderscheid, elegantie en waardigheid. Is gereserveerd tegenover vreemden en is een goede waakhond.

 

De Toy Poedel vergt veel verzorging. Professioneel knippen moet om de zes tot acht weken worden gedaan. Ze hebben een dichte, harde vacht die ofwel gekruld is of ruig. De kleur van de vacht komt in vaste kleuren als zilver, crème, grijs, blauw, zwart, wit, abrikoos, rood, caf-au-lait, en bruin. Het is mogelijk om een Parti patroon vacht hebben. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

 

Door hun gevoelige aard moeten ze met zachte hand opgevoed worden. Ze blinken uit in het leren van trucjes, waaronder behendigheid, apporteren en competitieve gehoorzaamheid. 

 

De Poedel houdt van zwemmen, speelsessies en veilig aangelijnd wandelen. Ze zullen het goed doen in een appartement of flat, mits zij voldoende uitgelaten worden.

 

Toy Poedel : +25 cm tot 28 cm schofthoogte, het gewicht varieert van 3 tot 6 kilo.

 

 

Bron; www.startpunthonden.nl